Dansk Møbelhåndværk

Køkken

Elegante reolsystemer, skabe og kommoder, og opbevaring til køkkenet. Altid skræddersyet til den enkelte kæde og til de gældende trends på det marked, hvor møblerne skal blive en succes.

Vi har samlet design og produktion under ét tag i Danmark. Det betyder, at vi kan handle hurtigt, eksekvere effektivt og garantere dig levering til aftalt tid.

Se udvalgte eksempler på vores køkken- og opbevaringsmøbler her. Kontakt os og hør mere om, hvordan vi sammen udvikler din næste bestseller.

Vi skaber et rummeligt og hyggeligt køkken til hele familien

Måden vi bruger vores køkkener på, har ændret sig igennem tiden, og vi har fået flere og mere varierende behov, som det moderne køkken i dag skal dække. I hverdagen og til særlige lejligheder - når vi er få, og når vi er mange.

Køkkenet skal ikke bare være et lækkert design, det skal være slidstærkt, rengøringsvenligt og vigtigst af alt - funktionelt. NJA Furniture giver dig ideér og inspiration til den mest optimale køkkenindretning, som kan få stor betydning for din hverdag i køkkenet.

Komfur, køleskab og bord er køkkenets "arbejdstrekant", og fungerede før i tiden som afsæt for indretning i de fleste familiers køkken. Ovn og kogeplade er dog i dag typisk adskilt, og vi har fået langt flere maskiner- og køkkenapparater.

Her taler vi om forskellige zoner i køkkenet, som har betydning for, hvor effektivt du og din familie kan bevæge sig og arbejde i køkkenet.

1. Rengøringszonen
Vasken er et centralt punkt i rengøring- og tilberedningszonen. Derfor er det heller ikke ligemeget, hvor vasken er placeret. Er du højrehåndet, bør opvaskemaskinen for eksempel være placeret til venstre for vasken, så du med højre hånd kan skrabe madrester af, og sætte servicet i opvaskeren med venstre i én sammenhængende bevægelse, uden at skulle stille services fra dig på køkkebbordet.

2. Tilberedningszonen
Rengøringszonen er altid placeret til højre for tilberedningszonen i et optimalt indrettet køkken. Her får du nemlig bordplads til at hakke, snitte, skære, ælte osv. Redskaber du skal bruge til forberedelse af råvarer placerer du så tæt på forberedelseszonen som muligt.

3. Kogezonen
Området omkring kogepladen, bør altid være indrettet efter familiens og dit behov, når der skal steges og koges på komfuret. Her skal gryder, pander og andre vigtige køkkenredskaber være lige ved hånden.

4. Food-zonen
Området omkring køleskabet kalder man food-zonen og denne skal være placeret så tæt på kogezonen som muligt. Dette sikrer dig nemlig nem afgang til korttidsholdbare råvarer fra køle-/fryseskabet. Et godt tip er altid at placere køleskabet et centralt sted, da vi nemlig åbner og lukker køleskabet gennemsnitligt 36 gange i døgnet.

5. Non-food-zonen
Non food-zonen er typisk det område hvor køkkenmaskiner, bakker og andet grej og ekstra service opbevares. Det er typisk ting, man ikke bruger dagligt, og som derfor ikke behøver en central placering i køkkenet.

26 Apr 2019

Back To Top